logo Aldeia

Lesaanbod

De lessen in Schiedam worden gegeven door Professor Feijão en Professor Baggio. Beiden zijn opgeleid door Mestre Araminho en trainen nog wekelijks onder zijn leiding. De trainingen hebben plaats op dinsdagavond en zaterdagmiddag, daarnaast zijn er geregeld speciale evenementen en workshops. De trainingen zijn een uitdagende manier om aan je eigen lichamelijke ontwikkeling te werken.

Wekelijks zijn er op dinsdag en zaterdag lessen. De lessen duren zo'n twee uur en worden afgesloten met een Roda.

De trainingen worden gegeven met aandacht voor kracht, souplesse en uithoudingsvermogen. Ze bieden de basistechnieken (iedereen moet blijven schaven) en technieken voor gevorderden. Daarbij staat plezier voor het spel voorop, maar Capoeira is ook een verdedigingssport dus daar wordt ook zeker aandacht aan besteed. De training wordt afgesloten met een Roda.

De Roda wordt gevormd door een kring van mensen waarbinnen twee Capoeristas hun 'spel' spelen. Aan het 'hoofd' van de roda wordt muziek gemaakt, die het tempo en het type spel bepaalt, waarbij de rest van de kring meezingt en -klapt. Bedreven of niet iedereen wordt geacht op zijn/haar niveau mee te doen.

Professor Feijão

Sinds 2002 speelt Feijão capoeira. Begon bij Professor Beto (toen nog Instrutor) en Contra Mestre Rouxinol (toen nog Graduado), die een jaar lesgaven in de afwezigheid van Mestre Araminho. Vervolgde zijn groei bij Mestre Araminho. Hij ontving in november 2003 zijn eerste graduatie en begon in 2006 met lesgeven op een eigen locatie. Staat bekend als een allround capoeirista die altijd aan zijn skills blijft werken. Verder bekend om zijn vele (lucht) acrobatiek en zijn ginga techniek binnen Regional (Een tak binnen capoeira). Bezit inmiddels een paars koord.

Passie voor bewegen begon al op zeer jonge leeftijd. Op diverse baby- en kinderfoto's is hij in actie te zien. Deze passie beperkte zich echter binnen de muren van het huis. Zijn eerste echte 'optreden' was in groep 7 na een kerstontbijt waar alle kinderen van de klas iets moesten doen voor vermaak. Het hek was toen van de dam. Verschillende buurthuizen en buurtfeestjes werden zo het podium. Eerst alleen, daarna met een groep die telkens van samenstelling veranderde. In 1999 pakte hij de draad weer op met een groep vrienden en danste tot 2001. Door een medische ingreep stopte hij met dansen. Om te herstellen zwom hij veel en deed hij aan Tai Chi Chuan totdat hij Capoeira ontdekte.

 

Leslocaties

 
 
 

Op zaterdagmiddag 13:00 - 15:00 uur
Wijkcentrum De Erker
Jan van Avennestraat 32
3117 PR Schiedam

Wijkcentrum De Erker, Schiedam

 

Op dinsdagavond 19:00 - 21:00 uur
Wijkcentrum Oost
Boerhaavelaan 79
3112 LD Schiedam

Wijkcentrum Oost, Schiedam